Covid-19 maatregelen

Geachte cliënt,

 

Gelukkig mag ik u weer ontvangen, maar omdat het Covid-19 virus nog steeds actief is zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde spelregels opgesteld voor uw en mijn veiligheid. U wordt geacht deze te lezen en te respecteren.

 – Ik plan mijn afspraken zo, dat het aantal cliënten in de wachtruimte tot een minimum wordt beperkt;

 – In de wachtruimte staan de stoelen zo opgesteld, dat u altijd op minimaal 1,5 meter afstand bent van medepatiënten, mochten die er toch nog zijn. Er is ruimte genoeg om elkaar te passeren. Kom op tijd, maar niet te vroeg;

 – U wordt verzocht het toilet zo min mogelijk te gebruiken;

 – Kom zoveel mogelijk alleen, laat uw partner thuis. Een van beide ouders kan uiteraard met hun kind (tot 16 jaar) meekomen;

 – Neemt u zo min mogelijk spullen mee en stop uw spullen die noodzakelijk zijn, weg in uw tas of jaszak;

 – Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep;

 – Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raakt u zo min mogelijk aan in de praktijk;

 – Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand;

 – Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies en oefeningen op minimaal 1,5 meter afstand en wordt fysiek contact tot een minimum beperkt;

 – Indien u zich angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of videoconsult ook mogelijk. Ik kan eventueel op afstand ‘een vinger aan de pols’ houden en u instructies of oefeningen geven. Deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in uw totaal aantalvergoedingen;

 – Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (Triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan en zelfs vlak voor de daadwerkelijke afspraak doe ik dit om te checken of er iets is veranderd;

 – Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen, tenzij u of het desbetreffende gezinslid een Covid-19 test met een negatieve uitkomst heeft gehad. U wordt geacht uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen u, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht.

 

Met vriendelijke groet,

Paul van den Berg

 

Versie: 10-8-2020