Referenties Rolfing® Massage

Op deze pagina ervaringen en referenties met Rolfing® massage en therapie.

Frans Kusse (44) 
“Mijn Spaningshoofdpijn is minder geworden”
.
Mijn kennismaking met Rolfing®, licht Frans Kusse uit Amsterdam toe, had te maken met een soort spanningshoofdpijn waarvan ik geregeld last had.
Zelf had ik het idee dat die hoofdpijn te maken had met mijn héle gestel. Je voelt gewoon dat allerlei spanningen zich vastzetten op bepaalde plaatsen en door Rolfing® therapie worden alle spieren, spierlagen en spiergroepen als het ware weer losgemaakt. Na de behandeling merkte ik een bepaalde energiedoorstroming in die gebieden en daardoor is mijn spanningshoofdpijn zeker minder geworden.
Nu weet ik ook beter wanneer er te veel spanning zich in mijn lichaam ophoopt, dus er gaat van Rolfing® ook een preventieve werking uit.

De heer C. Oerlemans (58) 
“Voor het eerst na die whiplash heb ik minder nekpijn”

Twee jaar geleden heb ik een whiplash opgelopen, vanaf dat moment heb ik werkelijk alles gedaan om van mijn nekpijn af te komen, vertelt de heer C. Oerlemans uit Vinkeveen. Uiteindelijk heb ik er zelfs een speciaal apparaat voor aangeschaft dat plaatselijk diepte-warmte geeft, maar alles zonder noemenswaardig resultaat. Totdat ik een informatiefolder over Rolfing® onder ogen kreeg. Nu, na vijftien behandelingen, heb ik de indruk dat waar ‘gewone’ fysiotherapie eigenlijk niet veel verder kwam, Paul van den Berg wél verder komt. Met Rolfing® weet hij mijn nekspieren los te maken of op te rekken, hoe je dat ook noemt.
Voor het eerst na die whiplash heb ik nu veel minder pijn in mijn nek en bovendien hebben de Rolfing® behandelingen een positieve invloed op mijn lichaamshouding gehad. Uiteindelijk merk ik dat ik beter rechtop ben gaan lopen.

Katja (49) “Dankzij enkele Rolfing® behandelingen ben ik eindelijk van mijn rugpijn af.”
Al jaren had ik last van rugpijn. Het begon nadat ik in 2008 een keer flauwviel. Ik viel recht achterover en had sindsdien altijd last van mijn nek en rug.
Dankzij osteopathie, yoga en pilates ging het wel wat beter, maar de constante pijn bleef. Reguliere artsen konden er weinig mee, het moest ‘vanzelf overgaan’.
Eigenlijk had ik me er eigenlijk al bij neergelegd dat het niet beter zou worden, toen ik vorig jaar bij Rolfing-therapeut Paul van den Berg terecht kwam.
Al na één behandeling voelde ik me beter! Ineens kon ik bepaalde bewegingen weer maken. Nu na zeven behandelingen te hebben gehad zijn er dagen dat ik helemaal geen rugpijn meer heb. Als de pijn er wel is, is dat nog maar een fractie van de pijn die ik eerst constant had.
Ook bewegen gaat makkelijker. Ik ben zo blij dat ik deze therapie heb ontdekt”.